Direct naar de contentDirect naar de footer

Musea

Zwolle en omgeving huisvest meerdere toonaangevende musea. De historische stad is voor de cultuurliefhebber een waar kunstwerk.

Museum de Fundatie

Museum de Fundatie

Een topcollectie beeldende kunst, aansprekende tentoonstellingen in de kwalitatief hoogwaardige gebouwen, Paleis a/d Blijmarkt en Kasteel Het Nijenhuis. Museum de Fundatie wil de passie voor de beeldende kunst overbrengen op een groot en breed publiek.

 • Herman Brood Experience

  Een waardige plek om Herman Brood blijvend te kunnen waarderen. Hier kan niet alleen werk van hem bewonderd worden, maar krijgt de bezoeker middels foto's, voorwerpen, film en geluid een inkijkje in het leven van de in Zwolle geboren artiest.

 • Anningahof

  Landgoed Anningahof bevindt zich bijna naast ons hotel. Op slechts een kilometer afstand. Het museum heeft een jaarlijks wisselende tentoonstelling van hedendaags beeldhouwkunst. Een prachtig museum in de buitenlucht.

Waanders in de Broeren

Waanders in de Broeren

Waanders In de Broeren is veel meer dan een boekwinkel; een ongekende wereld waarin je verrassend kunt winkelen, lekker kunt eten en drinken in de brasserie of genieten van een lezing, concert of tentoonstelling. Waanders In de Broeren is ingedeeld in ‘werelden’. Deze werelden wijzen u de weg. In de werelden vindt u boeken, maar ook allerlei nevenartikelen die passen bij de boeken in het schap.

 • Bakkerij Museum Hattem

  In een van de pittoreske zijstraten in Hattem bevindt zich het Bakkerij Museum. Een leuk uitje voor jong en oud! In het prachtige decor vinden bijzondere bakdemonstraties plaats. De bakker neemt u mee langs alle hoogte- en dieptepunten in een mensenleven waarin brood en banket tradities een rol speelden en spelen.

 • Anton Pieck Museum

  Het Anton Pieck Museum heeft nationaal en internationaal de enige en grootste collectie van originele werken van de kunstenaar Anton Pieck onder zijn dak . Het werk wordt op professionele wijze geëxposeerd in een omgeving waar het qua sfeer zeer goed tot zijn recht komt.