Direct naar de contentDirect naar de footer

Steden & Dorpen

In de omgeving van Zwolle treft u prachtige, historische Hanzesteden en gezellige dorpjes. Hotel Zwolle is dan ook een prima uitvalsbasis om Overijssel tot in de puntjes te leren kennen.

Hattem

Hattem

Hattem is een historische stad met een indrukwekkende geschiedenis. De geheimzinnige Spaanse graven, het Spijker Watervliedt en de oude watermolen. Hattem is omringd door prachtige natuurgebieden. De wandel- en fietstochten leiden u onder meer door de uitgestrekte uiterwaarden langs de IJssel, de bosrijke Noord-Veluwe en het polderlandschap in het Noorden.

Giethoorn

Giethoorn

Een bezoek aan Giethoorn betekent een tocht over het water. Zelf aan het roer in een fluisterboot of onder begeleiding van een gids tijdens een rondvaart. Of bent u liever actief bezig? Stap in een kano of in een traditionele Giethoornse punter. Giethoorn is gelegen in nationaal park Weerribben-Wieden, het grootste veengebied in Noord-West Europa.

  • Elburg

    Het plaatsje Elburg ligt prachtig aan de Randmeren en geldt als één van Nederlands meest bezienswaardige oude stadjes. De stad heeft haar rechthoekige middeleeuwse stratenplan behouden en u treft er prachtige wallen, grachten en stukken stadsmuur aan. Binnen de wallen bevinden zich ruim 250 monumenten. Buiten de wallen bij de Vischpoort, ligt het knusse haventje met een originele visafslag.

  • Kampen

    Al bij de eerste aanblik op Kampen proef je de oude historie. Een prachtig stadsfront vormt zich langs de IJssel met op de voorgrond de bruine vloot. Kampen is een Hanzestad met een eeuwenlange traditie van handel en scheepsvaart. Het is een gezellige stad met veel monumentale gebouwen die meer vertellen over de geschiedenis van deze Hanzestad.

Deventer

Deventer

Deventer is een bezienswaardige stad met monumentaal centrum. Het middelpunt van de binnenstad wordt gevormd door de Brink, een langgerekt marktplein omzoomd door bomen en terrassen. De Brink is het grootste stadsplein van Nederland en herbergt diverse monumentale panden en objecten.