Direct naar de contentDirect naar de footer

A la carte

Salades

Salades

  • Geitenkaas salade       *

    13,00

    Met warme geitenkaas, gepofte zomergroenten, walnoten, honing en kruidendressing

    * Vegetarisch
  • Winter salade

    13,00
    Met gerookte eend, Dalfser bakleverworst, gebakken oesterzwammen en chutney van uien
  • Beef salade

    13,00

    Met gebakken biefstukpuntjes en pittige mayonaise

  • Caesar salade

    13,00

    Met gegrilde kipfilet, Romeinse sla, oude streekkaas, bacon en ansjovisdressing

Onderstaande salades kunt u ook als hoofdgerecht bestellen, toeslag 5,00
 

Soepen

Soepen

Soepen gemaakt met eigen verse ingrediënten
  • Tomatensoep

    6,00

    Met runder gehaktballetjes

  • Groentesoep

    6,00

    Met draadjesvlees

  • Mosterdsoep *

    8,00

    Van Zwolse mosterd met tartaar van zalm

    (ook als vegetarische variant te bestellen)

    * Vegetarisch
  • Strandkrabben soep      

    9,00

    Met Hollandse garnalen, krab en fijne groenten

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten voor
  • Broodplank *

    6,00

    Panda-spelt brood met roomboter, aioli en tapenade

    * Vegetarisch
  • Rode biet *

    11,00

    Dun gesneden rode biet met ravioli van knolselderij en schuim van aardappel

    * Vegetarisch
  • Tonijn tartaar

    13,00

    En warm gemarineerde makreel met panna cotta van kerrie, gebrande groene asperges en groene kruidenvinaigrette

  • Gerookte zalm

    13,00

    En gemarineerde zalm met radijs groenten, crème van Zwolse mosterd en rijstkrokant

  • Sallandse plaatham

    12,00

    Met salade van tutti frutti, dadelcrème en krokante pittenstenge

  • Hazenpaté

    11,00

    Met diverse bereidingen van pompoen, uien en paddenstoelen

  • Hertenpastrami

    12,00

    Met salade van knolselderij, bundelzwammen en zwarte knoflooK

  • Carpaccio

    12,50

    Met pestodressing en oude kaasboerderij van Heileuver

  • Charcuterie

    13,50

    Van paté, ham- en worstsoorten met brood en dips

  • Carpaccio du chef

    18,50

    Black Angus carpaccio met salade van wintergroenten, truffelmayonaise, croutons van bloedworst en gebakken kalfszwezerik

  • Proeverij Zwolle

    18,50

    Tonijn tartaar / gerookte en gemarineerde zalm / hertenpastrami / Sallandse plaatham / bospaddenstoelensoepje

Warme voorgerechten

Warme voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste warme voorgerechten voor
  • Gamba's

    16,00

    Krokant gebakken gamba burger met een lauwwarme krabsalade en een dip van aubergine en ansjovis

  • Coquilles

    18,50

    Met garnalenravioli, wilde spinazie en een saus van schaaldieren

  • Oesters

    18,50

    Half dozijn oesters gegratineerd met Hollandaisesaus (rauwe oesters zijn uiteraard ook mogelijk)

  • Zwezerik

    19,50

    Met Iberico ribfingers, gerookte hutspot en meloesuitjes

De Green Egg is beschikbaar vanaf 17:00 uur. Op een eerder tijdstip wordt de kreeft onder de grill bereid.

Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten

Ook voor de vegetarische eter is erbij ons genoeg keus
  • Risotto *

    18,00

    Met gebakken bospaddenstoelen, aardappelkrokant en schuim van lavas

    * Vegetarisch
  • Ravioli *

    18,00

    Van biet met gemarineerde bietjes, mosterdzaad en bosui

    * Vegetarisch
  • Lasagne *

    18,00

    Van Tallegio en gemarineerde aubergine

    * Vegetarisch
  • Vegetarische proeverij *

    25,00

    Lasagne van Tallegio en aubergine, groente curry met tortilla’s, ravioli van biet en paddenstoelen risotto

    * Vegetarisch
Visgerechten

Visgerechten

Variërende visgerechten, een gerecht voor elke liefhebber
  • Waterzooi

    22,50

    Van zeewolf omwikkeld met Pancetta, crème van waterkers, mosselen en groenten

  • Kabeljauw

    22,50

    Met schuim van rookworst en alle andere ingrediënten die we gebruiken bij de bereiding van erwtensoep

    kleine portie 18,50
  • Zalm

    22,50

    Met krokante polenta, wintergroenten en schuim van lavas

    kleine portie 18,50
  • Tonijn

    25,00

    Gegrild, met lintpasta, Baba ganoush, artisjok en krokante kappertjes

  • Tarbotfilet

    27,50

    Gegaard in zwarte knoflookolie met gepofte pompoen, cantharellen en schuim van specerijen

  • Schaal- en schelpdieren risotto

    32,50
    Met king krab, coquille, reuze gamba en schelpdieren
  • Zeetong (ca. 500 gram)

    39,50

    Met limoen, peterselie en gefrituurde kappertjes

Deze gerechten worden standaard geserveerd met salade, frites en warme groente. Indien gewenst serveren wij er gebakken aardappelen en appelmoes bij.

Vleesgerechten

Vleesgerechten

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • Schnitzel Zwolle

    18,00

    Schnitzel met ui, spek, paprika, champignon geserveerd met Stroganoffsaus

    kleine portie 15,50
  • Maïskip

    19,00

    Maiskipfilet met cassoulet van kikkererwten en chorizo, geserveerd met saus van gepofte knoflook

  • Iberico

    20,50

    Gestoofde Ibericowang en krokante Iberico ribfingers met wintergroenten en saus van morieljes

  • Kalf

    25,50

    Kalfsoester en krokant gebakken kalfszwezerik met dragonmousseline, gemarineerde mini shiitake en getomateerde bearnaisesaus

  • Lam

    25,50

    Lamskoteletjes en zacht gegaarde lamsnek met boerenkool, worst en mosterdjus

  • Tournedos

    27,50

    Tournedos met gerookte aardappelmousseline en groene groenten en saus naar keuze

  • Tournedos

    28,50

    Tournedos met knolselderij, witlof en groene asperge met Gorgonzola

  • Tournedos

    34,50

    Tournedos met knolselderij, witlof en groene asperge met grote gamba's

  • Tournedos

    34,50

    Tournedos met knolselderij, witlof, groene asperge en zwezerik

  • Uiteraard serveren wij ook
  • Schnitzel met saus naar keuze 17,50
  • Varkenshaas met saus naar keuze 19,50

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groente en een rauwkostsalade. Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen. Wenst u appelmoes, laat u het ons dan even weten.

Wildgerechten

Wildgerechten

Deze gerechten worden standaard geserveerd met salade, frites en warme groente. Indien gewenst serveren wij er gebakken aardappelen en appelmoes bij.
  • Hazenpeper

    19,50

    Klassieke hazenpeper met aardappelpuree en rode kool

  • Hert

    24,50

    Hertenbiefstuk met gepofte aardpeer, bosui en saus van bospaddenstoelen

  • Eend

    25,50

    Gebraden wilde eend met crème van pastinaak, gekarameliseerde appel en wildjus

Grillgerechten

Grillgerechten

Authentiek bereid op onze eigen grill
  • Jalapeno burger XL (270 gram, 100% rundvlees)

    19,00

    Op een royale bol met met jalapeno peper, cheddar, tomatensalsa, rode ui, zoetzure komkommer, crème fraiche en tortillachips

    Kleine portie 16,00

    Kleine portie 16,00
  • Kipsaté de luxe

    19,00

    Royale kipspies met zoetzure groente, gegrilde ananas, kroepoek en satésaus

  • Ossenhaas saté

    23,50

    Gemarineerde ossenhaas saté met Oosterse roerbakgroente, kroepoek en Oosterse saus

  • Entrecote (350 gram)

    28,50

    Uit de regio met gevulde champignon, gepofte aardappel met zure room en Bearnaisesaus

  • T-BONE (600 GRAM)

    33,50

    Met geroosterde mais, gevulde champignon, gepofte aardappel met zure room en pepersaus

IBP rundvlees

IBP rundvlees

Noord Amerikaans rundvlees van hoge kwaliteit
  • Rib eye 300 gram

    33,50

    Met geroosterde mais, gevulde champignon, gepofte aardappel met zure room en pepersaus

  • Rib eye 500 gram

    43,50

    Met geroosterde mais, gevulde champignon, gepofte aardappel met zure room en pepersaus

  • Steak 150 gram

    19,50

    Met geroosterde mais, gevulde champignon, gepofte aardappel met zure room en pepersaus

  • Steak 225 gram

    25,50

    Met geroosterde mais, gevulde champignon, gepofte aardappel met zure room en pepersaus

Noord Amerikaans rundvlees van hoge kwaliteit. De runderen zijn minimaal 100 dagen gevoed met mais. Hierdoor is het vlees mooi gemarmerd en heeft het sappige smaak. 


Wij bereiden het IBP vlees op de grill en serveren het vlees met aardappelgratin, gebakken champignons, groene asperges, kruidenboter en een schaaltje pepersaus

Desserts

Desserts

De heerlijkste desserts
  • Crème brûlée

    9,00

    Van vanille met Butterscotch roomijs

  • Mandarijn

    9,00

    Panna cotta van mandarijn met mousse van witte chocolade, roomijs van kwark en limoen en macaron van kardamon

  • Dame blanche

    9,00

    Vanille roomijs met warme chocoladesaus

  • Cheesecake  

    9,00

    Met hazelnoot, Dulce de leche en roomijs van hazelnootpasta

  • Chocolade 

    9,00

    Taartje met mousse van pure chocolade, chocolade roomijs en chocoladesaus

  • Winterfruit

    9,00

    Gemarineerd winterfruit met vanille sabayon en ijs van Amarene kersen

  • Peer

    9,00

    Gepocheerde peer met een loempia van Roquefort en Poire William sorbetijs

  • GRAND DESSERT (2 PERSONEN)

    21,50

    Dagelijks wisselende parade van onze desserts

  • Kaas

    10,50

    Proeverij van binnen- en buitenlandse kaassoorten met geroosterde krentenwegge en appelstroop

  • Koffie compleet

    9,50

    Koffie, thee of cappuccino met 5 luxe huisgemaakte zoetigheden

Bijpassende dessertwijnen

  • Muscat Beaumes de Venise 2014 - Frankrijk, Rhône (Muscat)
  • Banyuls 2015, M. Chapoutier - Frankrijk, Roussillons (Grenache)