Direct naar de contentDirect naar de footer

A la carte

Salades

Salades

  • Geitenkaas salade       *

    13,00

    Met warme geitenkaas, gemarineerde frambozenuitjes, walnoten en kruidendressing

    * Vegetarisch
  • Zomerse kruidensalade *

    13,00

    Met zoetzure komkommer, tuinkruiden, asperges, kwarteleitjes, mini paprika, bleekselderij en venkel

    * Vegetarisch
  • Beef salade

    13,00

    Met gebakken biefstukpuntjes en pittige mayonaise

  • Caesar salade

    13,00

    Met gegrilde kipfilet, Romeinse sla, oude streekkaas, bacon en ansjovisdressing

Onderstaande salades kunt u ook als hoofdgerecht bestellen, toeslag 5,00
 

Soepen

Soepen

Soepen gemaakt met eigen verse ingrediënten
  • Tomatensoep

    6,00

    Met runder gehaktballetjes

  • Groentesoep

    6,00

    Met draadjesvlees

  • Mosterdsoep *

    8,00

    Van Zwolse mosterd met tartaar van zalm

    (ook als vegetarische variant te bestellen)

    * Vegetarisch
  • Strandkrabben soep      

    9,00

    Met Hollandse garnalen, krab en fijne groenten

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten voor
  • Broodplank *

    6,00

    Panda-spelt brood met roomboter, aioli en tapenade

    * Vegetarisch
  • Millefeuille geitenkaas *

    11,00

    Krokant bladerdeeg met gemarineerde geitenkaas, bulgursalade, schuim van paprika en piment d’espelette

    * Vegetarisch
  • Tonijn

    13,00

    Geroosterde tonijn met ceviche van tonijn, noedelsalade en sesamdressing

  • Gerookte zalm

    13,00

    Met panna cotta van spinazie, gekonfijte sjalotten, kokkels en soubisesaus

  • Sallandse plaatham

    12,00

    Met sorbet van watermeloen, gemarineerde watermeloen, gepofte pompoenpitjes en een sinaasappelkletskop

  • Gerookte runderentrecote

    12,00

    Met salade van knolselderij, bundelzwammen en zwarte knoflook

  • Carpaccio

    12,50

    Met pestodressing en oude kaasboerderij van Heileuver

  • Steak tartaar

    12,50

    Met zoetzure bloemkool, aardappelkrokant, scharrelei en haringkaviaar

  • Marbre

    18,50

    Mabré van eend en ossenworst met brioche, Zwolse mosterd en piccalilly

  • Proeverij Zwolle

    18,50

    Ceviche van tonijn | gerookte zalm | mabré van eend en ossenworst | Sallandse plaatham | tom kha kai soepje

Warme voorgerechten

Warme voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste warme voorgerechten voor
  • Gamba's

    16,00

    Thaise gamba’s met roergebakken groenten en groene curry

  • Kreeft thermidor

    18,50

    Halve kreeft gegratineerd met parmezaanse kaas en wittewijnsaus

  • Oesters

    18,50

    Half dozijn oesters gegratineerd met Hollandaisesaus (rauwe oesters zijn uiteraard ook mogelijk)

  • Surf ’n turf

    19,50

    Van kalfswang en reuze garnaal met gemarineerde groenten en madeirasaus

De Green Egg is beschikbaar vanaf 17:00 uur. Op een eerder tijdstip wordt de kreeft onder de grill bereid.

Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten

Ook voor de vegetarische eter is erbij ons genoeg keus
  • Risotto *

    18,00

    Met groene kruiden, asperges en krokant scharrelei

    * Vegetarisch
  • Tomatenravioli *

    18,00

    Met groentelinten, zoetzure tomaat, tomatenbouillon en krokante basilicum

    * Vegetarisch
  • Lasagne *

    18,00

    Van Tallegio en gemarineerde aubergine

    * Vegetarisch
  • Beyond burger *

    18,00

    Royale bol met vegan burger, salade en bataatfrietjes

    * Vegetarisch
Visgerechten

Visgerechten

Variërende visgerechten, een gerecht voor elke liefhebber
  • Zeewolffilet

    22,50

    Met zolderspek, nieuwe aardappelen, beurre blanc en bieslookolie

  • Kabeljauw

    22,50

    Met bloemkoolcouscous, dukkah en saus van ras el hanout

    kleine portie 18,50
  • Zalm

    22,50

    Met aardappel-tuinkruidenbeignets, crème van doperwten en voorjaarsgroenten

    kleine portie 18,50
  • Tonijn

    25,00

    Gegrild, met lintpasta, Baba ganoush, artisjok en krokante kappertjes

  • Tarbotfilet

    27,50

    Met een mousseline van venkel, ravioli van rivierkreeftjes en langoustine

  • Schaal- en schelpdieren risotto

    32,50
    Met kreeft, coquille, reuze gamba en schelpdieren
  • Zeetong (ca. 500 gram)

    39,50

    Met limoen, peterselie en gefrituurde kappertjes

Deze gerechten worden standaard geserveerd met salade, frites en warme groente. Indien gewenst serveren wij er gebakken aardappelen en appelmoes bij.

Vleesgerechten

Vleesgerechten

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • Schnitzel Zwolle

    18,00

    Schnitzel met ui, spek, paprika, champignon geserveerd met Stroganoffsaus

    kleine portie 15,50
  • Maïskip

    19,00

    Met aardappelrösti, groene asperges, pancetta en morieljesaus

  • Boerderij-eend

    19,50

    Filet en loempia van eendenbout met crème van bospeen en saus van oosterse specerijen

  • Iberico

    20,50

    Filet en krokant spek van het Ibérico varken met truffel en een bitterbal van Ibérico

  • Kalfsentrecote

    25,50

    Met asperges, aardappel-basilicummousseline en bearnaisesaus

  • Lam

    25,50

    Lamsfilet met stamppot rauwe andijvie en een saus van gepofte knoflook

  • Tournedos

    27,50

    Tournedos met gerookte aardappelmousseline en groene groenten en saus naar keuze

  • Tournedos

    28,50

    Tournedos met knolselderij, witlof en groene asperge met Gorgonzola

  • Tournedos

    34,50

    Tournedos met knolselderij, witlof en groene asperge met grote gamba's

  • Uiteraard serveren wij ook
  • Schnitzel met saus naar keuze 17,50
  • Varkenshaas met saus naar keuze 19,50

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groente en een rauwkostsalade. Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen. Wenst u appelmoes, laat u het ons dan even weten.

Grillgerechten

Grillgerechten

Authentiek bereid op onze eigen grill
  • Jalapeno burger XL (270 gram, 100% rundvlees)

    19,00

    Op een royale bol met met jalapeno peper, cheddar, tomatensalsa, rode ui, zoetzure komkommer, crème fraiche en tortillachips

    Kleine portie 16,00

    Kleine portie 16,00
  • Kipsaté de luxe

    19,00

    Royale kipspies met Indische rijstsalade, bataatchips en satésaus

  • Ossenhaas saté

    23,50

    Gemarineerde ossenhaas saté met Oosterse roerbakgroente, kroepoek en Oosterse saus

  • Entrecote (350 gram)

    28,50

    Uit de regio met gevulde champignon, gepofte aardappel met zure room en Bearnaisesaus

  • T-BONE (600 GRAM)

    33,50

    Met geroosterde mais, gevulde champignon, gepofte aardappel met zure room en pepersaus

IBP rundvlees

IBP rundvlees

Noord Amerikaans rundvlees van hoge kwaliteit. De runderen zijn minimaal 100 dagen gevoed met mais. Hierdoor is het vlees mooi gemarmerd en heeft een sappige smaak.
  • Rib eye 300 gram

    33,50

    Met geroosterde mais, gevulde champignon, gepofte aardappel met zure room en pepersaus

  • Rib eye 500 gram

    43,50

    Met geroosterde mais, gevulde champignon, gepofte aardappel met zure room en pepersaus

  • Steak 150 gram

    19,50

    Met geroosterde mais, gevulde champignon, gepofte aardappel met zure room en pepersaus

  • Steak 225 gram

    25,50

    Met geroosterde mais, gevulde champignon, gepofte aardappel met zure room en pepersaus

Wij bereiden het IBP vlees op de grill en serveren het vlees met aardappelgratin, gebakken champignons, groene asperges, kruidenboter en een schaaltje pepersaus

Deze gerechten worden standaard geserveerd met salade, frites en warme groente. Indien gewenst serveren wij er gebakken aardappelen en appelmoes bij.

 

Desserts

Desserts

De heerlijkste desserts
  • Crème brûlée

    9,00

    Van vanille met Butterscotch roomijs

  • Coupe aardbeien

    8,00

    Vanille-ijs met aardbeien en slagroom

  • Dame blanche

    9,00

    Vanille roomijs met warme chocoladesaus

  • Terrine

    9,00

    Van diverse soorten vruchtensorbetijs en marsepein met mango en bramen

  • Cheesecake  

    9,00

    Met citroengras, roodfruit en bramensorbetijs

  • Mousse

    9,00

    Van chocolade en sinaasappel met macarons, chocolade-ijs en crumble

  • Panna cotta

    9,00

    Van yoghurt en basilicum met gemarineerde aardbeien en vanillehangop

  • Parfait

    9,00

    Van vlierbloesem en granaatappel met crème van witte chocolade en groene appel

  • GRAND DESSERT (2 PERSONEN)

    21,50

    Dagelijks wisselende parade van onze desserts

  • Kaas

    10,50

    Proeverij van binnen- en buitenlandse kaassoorten met geroosterde krentenwegge en appelstroop

  • Koffie compleet

    9,50

    Koffie, thee of cappuccino met 5 luxe huisgemaakte zoetigheden

Bijpassende dessertwijnen

  • Muscat Beaumes de Venise 2014 - Frankrijk, Rhône (Muscat) € 6,50 per glas
  • Banyuls 2015, M. Chapoutier - Frankrijk, Roussillons (Grenache) € 5,50 per glas